رفتن به مطلب
انجمن گرافیک ایران
hpvdarman

روش های کاهش استرس برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهای گوارشی

پست های پیشنهاد شده

روش های آرامش اعصاب و روان معمولا برای درمان استرس موثر هستند. البته اثرگذاری هر روش روی هر شخص متفاوت است. در ادامه چهار روش گوناگون را برای کنترل استرس و اضطراب معرفی میکنیم:

1. ورزش کردن به طور منظم

داشتن فعالیت بدنی تنش را از بین برده و ترشح مواد شیمیایی به نام اندورفین را در مغز تحریک کرده که به عنوان مسکن طبیعی عمل می کنند. اندورفین کیفیت خواب را بهبود می بخشد، که می تواند به شکل موثری به کاهش استرس کمک کند.

به گفته یکی از بهترین پزشکان دنیا؛ این روش یکی از بهترین راه ها برای مدیریت استرس و حفظ هضم درست دستگاه گوارش است. 

2. روان درمانی

درمان شناختی-رفتاری (CBT) روشی است که اثربخشی آن در کاهش اضطراب و استرس از طریق کمک به یادگیری جایگزینی افکار منفی و تحریف‌ شده با افکار مثبت ثابت شده است.

بنا بر تحقیقات اخیر، پزشکان به بررسی به تاثیر CBT بر سندرم روده تحریک‌ پذیر (IBS) پرداخته‌ اند، از جمله علائم گوارشی، فشار روانی و کیفیت زندگی. مطالعه‌ ای بر روی ۵۵۸ بزرگسال مبتلا به اختلال گوارشی نشان داد که انجام درمان شناختی رفتاری باعث بهبود پایدار علائم سندروم روده تحریک پذیر به مدت ۲۴ ماه می‌ شود، که نشان‌ دهنده فواید کوتاه‌ مدت و بلندمدت این روش درمانی است.

3. یوگا

تاثیر یوگا بر هضم بهتر و دستگاه گوارش

یوگا در حقیقت نوعی تمرین ذهنی، بدنی و ترکیبی از حرکات فیزیکی، تکنیک‌ های تنفسی و مدیتیشن است. کسانی که به مدت ۱۲ جلسه، سه بار در هفته و هر بار به مدت یک ساعت در کلاس‌ های یوگا شرکت میکنند، کاهش قابل‌ توجهی در استرس، اضطراب و افسردگی تجربه کردند.

تحقیقات همچنین نشان داده اند که یوگا می‌تواند فشار خون و ضربان قلب را کاهش دهد.

یوگا برای افرادی که به اختلالات گوارشی مبتلا هستند نیز مفید است. یک بررسی نشان داد که یوگا یک مداخله موثر برای کاهش استرس، اضطراب و افسردگی و بهبود کیفیت زندگی در افراد مبتلا به بیماری کرون یا التهابی روده (IBD) است.

لازم است بدانید که یوگا میتواند از طریق کاهش استرس، افزایش گردش خون و تقویت حرکت روده به رفع مشکلات گوارشی کمک کند.

4. مدیتیشن

روش‌ های متعددی برای مدیتیشن وجود داشته که می‌ توانند به شما کمک کنند ذهن خود را بر روی یک شیء، فعالیت یا فکر متمرکز کنید تا به آرامش دست یابید. هرچند کاهش استرس هدف اصلی مدیتیشن نیست، اما این تمرین از قدیم تا کنون به طور طبیعی چنین اثری را به همراه دارد.

مدیتیشن، از طریق اثرات کاهش استرس می تواند با تعدیل این تغییرات مرتبط با استرس، بر سلامت روده تاثیر مثبت بگذارد. همچنین به بازگرداندن تعادل باکتری های روده، بهبود عملکرد سد روده و کاهش التهاب آن کمک می کند.

https://cliniczarei.com/digestion/تاثیر-استرس-گوارش/

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

لطفا برای ارسال دیدگاه وارد شوید

شما بعد از اینکه وارد حساب کاربری خود شدید می توانید دیدگاهی ارسال کنید



ورود به حساب کاربری

×
×
  • جدید...